Delftse studenten leren lekker en gezond koken
Bouwnieuws | Door een onzer verslaggevers
Geplaatst: 11-11-2011
Jongeren Milieu Actief (JMA) organiseert op 19 november voor Delftse studenten de workshop Food@Farm, over gezond en duurzaam eten. HBO- en universitaire studenten krijgen er antwoord op vragen als 'Hoe moet je gezond koken?', 'Wat kost dat' en 'Wat zit er eigenlijk in je eten?'
“Jongeren vinden voedsel dat diervriendelijk geproduceerd is en voedsel waar bij de productie rekening is gehouden met het milieu zeer belangrijk,”(1) zegt Thessa Meijlis, coördinator van JMA, de jongerenorganisatie van Milieudefensie. “Maar ze weten vaak niet hoe ze hun dagelijkse eetgewoonten kunnen verbeteren. Zeker als je net op kamers bent en nog niet zo vaak boodschappen hebt gedaan of voor jezelf hebt gekookt, kan dat lastig zijn. Veel studenten kunnen dus wel wat tips gebruiken!”. Met het project Food@Farm, waarbij JMA dit jaar drie studentensteden aandoet -Delft is de laatste- krijgen HBO- en universitaire studenten informatie over de impact die hun keuze in de supermarkt heeft op de rest van de wereld. Daarbij ontdekken ze de 'roots van hun eten'. In Delft gaan de studenten daarvoor op bezoek bij biologische boerderij 'Hoeve Ackerdijk' in Schipluiden. Tijdens de workshop 'koken op de boerderij' leren ze dat duurzaam koken niet alleen lekker, simpel en goed voor mens en milieu is, maar ook nog eens goedkoop. Bij thuiskomst kunnen ze direct alles in praktijk brengen met behulp van het nieuwe 'EKOokboek' dat elke deelnemer ontvangt.
www.jma.org/jma-at-school/projecten/foodatfarm
Overig Bouwnieuws
|
|