Hoe passen we duurzame energie versneld in de praktijk toe
Javascript is uitgeschakeld

Hoe passen we duurzame energie versneld in de praktijk toe?

Geplaatst: 24-03-2015
Hoe passen we duurzame energie versneld in de praktijk toe?
Beeld: Hogeschool Inholland Alkmaar

ALKMAAR – Dr. drs. ir. Christoph Maria Ravesloot, lector Innovatiemodellen Duurzame Energie (IDE) geeft maandag 30 maart zijn lectorale rede bij Hogeschool Inholland Alkmaar. De toegepaste wetenschapper presenteert in zijn rede een innovatief proces om duurzame energie in de praktijk toe te passen. Daarnaast wordt er aan het einde van de middag op het parkeerterrein van de hogeschool een nieuwe laadpaal voor elektrische auto’s geactiveerd.

Ravesloot (51) is sinds 1984 werkzaam als ondernemer. Hij studeerde architectuur op de TU Delft en was tot 2000 actief werkzaam als architect. Tevens werkte hij als onderzoeker en docent op de TU Delft. Hij studeerde in 1986 af in de Wetenschapsdynamica op de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2005 op de TU Eindhoven op een organisatiemethode voor gemeenten om regie te voeren over energieneutrale woningbouw.

Werken aan innovatieve modellen
Vanaf 2008 is hij parttime actief als lector op het gebied van innovatie en duurzaam bouwproces. Op Hogeschool Inholland richt hij zich, namens het Domein Techniek, Ontwerpen en Informatica, op het gebruik van technische en organisatiemodellen voor versnelde invoering van duurzame energie in Noord-Holland Noord. Daartoe werkt hij samen met studenten, docenten en regionale vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven en branche vertegenwoordigende organisaties. Christoph Maria Ravesloot is landelijk bekend als toegepast wetenschapper, aanjager van innovatieprocessen en als iemand die op komt voor de gelijkwaardigheid van professionals in innovatieprocessen. In zijn inaugurele rede omschrijft Ravesloot een proces om duurzame energie versneld in de praktijk toe te passen, door actie-onderzoek en door te werken met modellen.

Naast de rede van Ravesloot is er het Klimaatcafé, waar deskundigen met het publiek in discussie gaan over innovatiemodellen. Centraal hierin staat de vraag hoe klassieke belemmeringen van innovatieprocessen kunnen worden vermeden en typische succesfactoren kunnen worden versterkt. Naar aanleiding van de uitkomsten van het Klimaatcafé geeft lector Ravesloot op latere termijn een boekje uit over de succes- en faalfactoren van innovatiemodellen Duurzame Energie.

Aan het einde van de middag wordt op het parkeerterrein van Hogeschool Inholland Alkmaar een nieuwe laadpaal voor elektrische auto’s geactiveerd.

De bedrijvigheid in Noord-Holland Noord brengt ook maatschappelijke vraagstukken met zich mee, zoals de druk op de groene ruimte, leefomgeving, klimaat en energie, leefstijl en gezondheid. De opleidingen binnen de domeinen Techniek, Ontwerpen en Informatica stellen dergelijke vraagstukken centraal in onderwijs en onderzoek om creatieve oplossingen aan te dragen. Duurzaamheid, technologisch vernuft en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn hierbij sleutelbegrippen.

Bron: Hogeschool InHolland

Overig Bouwnieuws

VolkerWessels krijgt opdracht tunnel Zuidasdok te bouwen 05-09-2024
Zuid-Holland staat woningbouw Gnephoek toe 05-09-2024
Technische sectoren willen meer migranten kunnen aantrekken 04-09-2024
Keijzer: 'forse' huurstijging niet verrassend, wel nodig 04-09-2024
Woninghuren stegen in juli het sterkst in ruim dertig jaar 04-09-2024
Nieuwbouw tussenwoning nog duurder door nieuwe CAO 03-09-2024
Architect dreigt met rechtszaak om sloop museumvleugel 03-09-2024
Bouw nieuw dorp zeker jaar opgehouden door rechtszaak 03-09-2024
NHG wil ook garantieregeling voor kopers flexwoningen 03-09-2024
Ruimte in Zuid-Holland voor 24.000 woningen op parkeerplekken 02-09-2024
 

Onze partners

  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
  • Fermacell
  • Hakron
Sluit deze advertentie