Rotterdam gaat aan de slag met stadionloos feyenoord city 20
Javascript is uitgeschakeld

Rotterdam gaat aan de slag met stadionloos Feyenoord City 2.0

Geplaatst: 30-03-2023
Rotterdam gaat aan de slag met stadionloos Feyenoord City 2.0
Het eerdere plan voor Feyenoord City

ROTTERDAM - Het gemeentebestuur van Rotterdam gaat onder de werknaam Feyenoord City 2.0 aan de slag met een vernieuwd plan voor de gebiedsontwikkeling aan de oevers van de Nieuwe Maas in Rotterdam-Zuid. Dit keer zonder de bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord. De eerste versie van het plan kon niet doorgaan omdat de Raad van State in oktober 2022 het bestemmingsplan Feyenoord City naar de prullenbak verwees.

In het nieuwe plan blijft de bouw van duizenden woningen een belangrijke pijler, schrijft het stadsbestuur aan de gemeenteraad. Ook moeten in het toekomstige centrumgebied onder meer een nieuwe stadsbrug met een tramverbinding en het treinstation Stadionpark komen. Het plan wordt in juni voorgelegd aan en besproken in de raad. In het najaar wordt het definitieve plan aan de gemeenteraad voorgelegd voor een besluit. Het stadsbestuur spreekt van een "ambitieuze gebiedsontwikkeling waarin veel gemeentelijke doelstellingen worden gerealiseerd".

Langs het water, op de plek die bestemd was voor het nieuwe stadion, moet De Waterkant komen, een groene en waterrijke wijk met veel voorzieningen en recreatie. Het Deense bureau EFFEKT en de Rotterdamse bureaus OMA en LOLA, hebben in opdracht van de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) en gemeente, een verkenning gedaan naar de ruimtelijke mogelijkheden van de Waterkant.

Bouwwethouder Chantal Zeegers is positief over het plan. "Ontzettend goed dat deze stedenbouwkundige- en architectenbureaus de potentie van deze plek in hun verkenning hebben weten te laten zien. Het is fantastisch dat zij in hun plannen met een vernieuwende visie komen voor deze bijzondere plek aan de Maas. Want de Waterkant wordt een prachtige buurt met volop mogelijkheden voor woningbouw, uiteenlopende voorzieningen en het Getijdenpark Feyenoord."

In het eerste bestemmingsplan voor Feyenoord City stonden de bouw van een kleine 4000 woningen, infrastructuur en een nieuw stadion voor Feyenoord gepland. Feyenoord zei vorig jaar al dat een nieuw stadion voor de club de komende jaren onhaalbaar is vanwege de te hoge kosten en te weinig financiƫle voordelen voor de club. Algemeen directeur van Feyenoord Dennis te Kloese denkt dat de club nog zeker tien jaar in De Kuip zal spelen.

Naast versie 2.0 van Feyenoord City, loopt ook nog de ontwikkeling van het aanpalende project Feijenoord XL. Dat is een ander stadsvernieuwingsproject waarbij boven het spoorterrein naast stadion De Kuip een park, scholen, winkels en nog eens duizenden woningen gebouwd moeten worden. In het nieuwe park moet een betere verbinding tussen Feyenoord City en de bestaande oude stadswijken als Hillesluis en Feijenoord ontstaan.

Overig Bouwnieuws

VolkerWessels krijgt opdracht tunnel Zuidasdok te bouwen 05-09-2024
Zuid-Holland staat woningbouw Gnephoek toe 05-09-2024
Technische sectoren willen meer migranten kunnen aantrekken 04-09-2024
Keijzer: 'forse' huurstijging niet verrassend, wel nodig 04-09-2024
Woninghuren stegen in juli het sterkst in ruim dertig jaar 04-09-2024
Nieuwbouw tussenwoning nog duurder door nieuwe CAO 03-09-2024
Architect dreigt met rechtszaak om sloop museumvleugel 03-09-2024
Bouw nieuw dorp zeker jaar opgehouden door rechtszaak 03-09-2024
NHG wil ook garantieregeling voor kopers flexwoningen 03-09-2024
Ruimte in Zuid-Holland voor 24.000 woningen op parkeerplekken 02-09-2024
 

Onze partners

  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • Alsecco
  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
Sluit deze advertentie